Annika Dahlqvist

Doktor Annika Dahlqvist heter hon, och hon förespråkar LCHF-kost till sina patienter. Igår köpte vi en bok av henne som heter Anta din viktigaste utmaning - LCHF och jag har redan börjat läsa lite smått. Hon tar död på alla falksa undersökningar som har gjorts om mättat fett som dåligt fett och animaliskt fett som dåligt fett, dessutom visar hon de riktiga undersökningarna som har gjorts om att fett är bra och att det egentligen är transfetter som är dåliga som tyvärr har en alltför hög halt av omega 6, vilket inte är bra för kroppen. Omega 3 skyddar oss mot inflammationer bla medan omega 6 har den motsatta effekten, därför är det meningen att de två oljorna ska upprätthålla en viss balans i kroppen. Dessa två oljor är de enda som vi måste få i oss genom vår kost och margariner samt dåliga transfetter såsom solrosolja bla har en alltför hög dos av Omega 6. På tok för mycket än det vi ska få i oss!

Oj det var ett litet smakprov bara, det finns mycket mer nyttig information. Bland annat kan diabetespatienter äta LCHF och slippa ta medicin överhuvudtaget i princip (med vissa undantag och tills kroppen ställer om sig så klart). För det är ju ändå stärkelse och socker som omvandlas till socker i kroppen och höjer insulinet.

Ville bara tipsa om den här boken, himla bra! Kan även säga att jag åt lite kolhydrater igår och idag håller suget på att ta över! Måste... motstå... sockerbehovet!

*Chubby*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0